Met je leerlingen naar de film!

2017-2018

Minuscule

Hélène Giraud en Thomas Szabo - Frankrijk, 2013

Boven ons hoofd, onder onze voeten – ze zitten overal – de grappige, maar oorverdovend wriemelende minuscule heldjes van dit zinderend avontuur. Centraal in de film staat een lieveheersbeestje dat gescheiden wordt van zijn familie en door toeval bij een kolonie zwarte mieren terecht komt. Die zijn net een doos suikerklontjes op het spoor gekomen en besluiten deze heerlijke buit mee te nemen naar hun heuvel. Dat is echter buiten de sluwe rode mieren gerekend… Het begin van een spannende, maar vooral ook hilarische strijd!

Dit is hoogst originele kindercinema! De magnifiek geanimeerde insecten zijn te zien in een echt natuurdecor. De film bulkt van de grappige elementen, inventieve geluidseffecten en een meeslepende soundtrack. Deze film over klein en groot (perspectief), goed en kwaad, soortgenoten en erbij horen, de magische natuur én bovenal véél avontuur, zal door je leerlingen (en jezelf) zeker gesmaakt worden.

WORKSHOP (Jekino)
Dankzij de animatiefilmtechniek kruipen de diertjes uit Minuscule rond in de échte wereld. In deze workshop ontrafelen de kinderen hoe dat precies in zijn werk gaat. We gaan aan de slag met camera en laptop en experimenteren met allerhande materialen. Beleef zelf hoe alles tot leven komt!

LEEFTIJD: 6 – 8 jaar
AANTAL DEELNEMERS:
max. 16 deelnemers per begeleider
DUUR van de workshop: 1 dagdeel (= max. 3 uren) per groep
Meer info & boekingen

Minuscule

Hélène Giraud en Thomas Szabo - Frankrijk, 2013

Educatief:

LESMATERIAAL

Een opvallende titel in ons filmprogramma voor 2017-2018, want Minuscule staat 3 jaar na z’n vorige succesvolle passage opnieuw op het programma omdat het zo’n sterke film is voor het jonge publiek. De lesmap krijgt een update voor het nieuwe schooljaar!

Lesmappen van films uit het programma voor schooljaar 2017-2018 kan je niet gratis downloaden. Zie je deze film op één van onze locaties dan krijg je de lesmap bij reservatie van de film. Bekijk je de film op school dan kan je de lesmap van Minuscule aankopen door te mailen naar manon@jeugdfilm.be. Deze lesmap kost 15 euro.