Met je leerlingen naar de film!

2017-2018

My First Highway

Kevin Meul - België, 2016

Tijdens de jaarlijkse vakantie met zijn ouders op een camping in Spanje, wordt Benjamin verliefd op een Vlaams meisje dat er samen met haar moeder een supermarkt uitbaat tijdens het seizoen. Ze is mooi en intrigerend én ze sleurt hem mee in een avontuur dat een gevaarlijke wending neemt. Het wordt een zomer die voor de rest van zijn leven in zijn geheugen gegrift zal staan.

Met My First Highway levert regisseur Kevin Meul een langspeeldebuut af om u tegen te zeggen: eigenzinnig, gedurfd, compromisloos, en met een emotioneel hart in de vorm van een jonge topcast. Van dat soort films kunnen er nooit genoeg zijn. (De Morgen, 27/02/2017)

Dit magistrale debuut van Kevin Meul is strak opgebouwd en zal de leerlingen meeslepen in de gewetenskwestie waar Benjamin mee te maken krijgt. Vertel je leerlingen zo weinig mogelijk op voorhand om de filmbeleving te versterken. Het is een film die veel gespreksstof zal opleveren.

De regisseur maakte enkele opmerkelijke filmische keuzes: zo koos hij er bewust voor de volwassen personages letterlijk uit beeld te houden (je hoort enkel hun stemmen) zodat het de twee jonge hoofdpersonages zijn die de film dragen. En dan is er nog de straffe vertolking van Benjamin (Aäron Roggeman) die je in élke scène van deze film ziet en die je van begin tot eind meetrekt in dit relaas.

Regisseur of acteur te gast in de klas!
Regisseur Kevin Meul of hoofdacteur Aäron Roggeman komen na de vertoning graag voor een nagesprek naar de filmzaal of klas.
Info en boekingen via Manon Billiet of 050 34 91 93.

My First Highway

Kevin Meul - België, 2016

Educatief:

LESMATERIAAL

Regisseur Kevin Meul en hoofdacteur Aäron Roggeman waren nauw betrokken bij de uitwerking van de lesomkadering. Tijdens een uitgebreid interview vertelden ze heel wat interessants over de voorbereiding van de film, de opnames in Spanje, een aantal filmische keuzes en enkele interessante scènes. De weerslag daarvan vind je terug in de lesmap, met de bijhorende afspeellijst met filmpjes.

Bekijk via deze link een preview van de lesmap.