Met je leerlingen naar de film!

2017-2018

Rintje

Steven de Beul & Ben Tesseur - België-Nederland, 2016

Rintje is een ondeugend hondje dat samen met z’n vriendjes Tobias en Henriëtte al spelend de wereld ontdekt. Rintje gaat buiten spelen in de storm, hanteert de kappersschaar en helpt bij de boodschappen. Samen met z’n vrienden organiseert hij zelfs een circusvoorstelling. En op school staat hij met alle hondjes in de rij om een prikje te krijgen. Rintjes mama en oma staan altijd klaar om hun kleine rakker uit de nood te helpen.

De puppy Rintje ontdekt de wereld net zoals de kleinste kinderen dat doen. Daarom is hij zo herkenbaar voor jonge kleuters. De thema’s en de stijl van de filmpjes bieden eindeloos veel creatieve inspiratie voor de klaspraktijk. Deze film bundelt negen afleveringen van de gelijknamige Vlaams-Nederlandse animatiereeks (ook vertoond op Ketnet) en is gebaseerd op de boeken van Sieb Posthuma. Met de stemmen van Jelle en Clara Cleymans, Jonas Geirnaert, Sien Eggers, Barbara Sarafian, Ivan Pecnik en Ini Massez.

Regisseur Steven de Beul: “Alles speelt zich af in een veilige omgeving met een open fris karakter. De zachtheid van de personages, de gezelligheid van hun omgeving en de spannende, af en toe ondeugende avonturen van de 3 vrienden zijn hartverwarmend en zetten de kijkertjes aan om, net als Rintje en zijn vriendjes, te ravotten, creatief te zijn en samen plezier te beleven.”

WORKSHOP (Jekino)
Rintje, de stoere foxterriër bekend van Ketnet, komt naar jouw klas! Ontdek hoe Rintje en zijn vriendjes tot leven komen. Experimenteer met de animatietechniek en maak je eigen filmpje.
Indien de planning het toelaat, begeleidt Anna Heuninck, setdresser van deze vrolijke animatieserie, zelf deze workshop.

LEEFTIJD: 4 – 6 jaar
AANTAL DEELNEMERS:
max. 16 deelnemers per begeleider
DUUR van de workshop: max. 1,5 u per groep (er kunnen 2 groepen op een dagdeel, met workshop van 1u)
Meer info & boekingen

Rintje

Steven de Beul & Ben Tesseur - België-Nederland, 2016

Educatief:

LESMATERIAAL

Lesmappen van films uit het programma voor schooljaar 2017-2018 kan je niet gratis downloaden. Zie je deze film op één van onze locaties dan krijg je de lesmap bij reservatie van de film. Bekijk je de film op school dan kan je de lesmap van Rintje aankopen door te mailen naar manon@jeugdfilm.be. Deze lesmap kost 15 euro.

Bekijk via deze link een preview van de lesmap.