Met je leerlingen naar de film!

2017-2018

Solan & Ludwig: de grote kaasrace

Rasmus A. Sivertsen - Noorwegen, 2016

Ken je de opschepperige eend Solan, de verlegen egel Ludwig en de vriendelijke uitvinder Reodor nog? In deze tweede film over dit olijke trio moeten ze samen aan de slag om de inwoners van een naburig dorp te verslaan in de grote kaasrace. Daarbij zijn alle middelen toegestaan. Met de overmoedige Solan aan het roer, staat er veel meer op het spel dan enkel een bol kaas. Het wordt een gevaarlijke race over ravijnen, bevroren meren en door bossen vol hongerige beesten.

In deze uitermate frisse animatiefilm staan de koddige personages garant voor heel veel humor en plezier. Maar tegelijk is dit ook een ode aan de fantasie en het talent om onder alle omstandigheden het hoofd boven water te houden. En als de nood het hoogst is… heeft Reodor altijd wel een slimme uitvinding achter de hand.

WORKSHOP (Jekino)
Kom alles te weten over hoe de film van Solan en Ludwig gemaakt is. Je ontdekt hoe poppen vanzelf kunnen bewegen. Experimenteer met de techniek en maak zelf een spannende race.
Samen met Solan & Ludwig ontdek je de wondere wereld van stop motion animatie.

LEEFTIJD: 4 – 6 jaar & 6 – 8 jaar
AANTAL DEELNEMERS:
max. 25 deelnemers per begeleider
DUUR van de workshop: 1 dagdeel (= max. 3 uren) per groep
Meer info & boekingen

Solan & Ludwig: de grote kaasrace

Rasmus A. Sivertsen - Noorwegen, 2016

Educatief:

LESMATERIAAL

Lesmappen van films uit het programma voor schooljaar 2017-2018 kan je niet gratis downloaden. Zie je deze film op één van onze locaties dan krijg je de lesmap bij reservatie van de film. Bekijk je de film op school dan kan je de lesmap van Solan & Ludwig: de grote kaasrace aankopen door te mailen naar manon@jeugdfilm.be. Deze lesmap kost 15 euro.

Bekijk via deze link een preview van de lesmap.