Met je leerlingen naar de film!

2017-2018

Mijn naam is Courgette

Claude Barras - Frankrijk, 2016

Courgette heeft niets weg van een groente maar is een dapper jongetje. Wanneer hij zijn moeder verliest, voelt hij zich helemaal alleen op de wereld. De aardige politieman Raymond neemt hem mee naar een kindertehuis op het platteland. Courgette maakt er nieuwe vrienden met elk hun eigen verhaal. Ze helpen hem zijn lot accepteren. En dan is er nog dat ene meisje, Camille. Als 10-jarige een groep vrienden hebben, verliefd worden… er zijn heel wat dingen te leren en te ontdekken. Zoals bijvoorbeeld… gelukkig zijn!

In Mijn naam is Courgette wordt op magnifieke manier gejongleerd met melancholieke thema’s zacht overgoten door een portie mierzoete en vooral ook lieve humor. De inhoud is soms hallucinant realistisch, maar wordt mooi in evenwicht gehouden door de ontwapenende schattigheid en karakteristieke uiterlijke trekjes van de personages. Met hun expressieve ogen en grote, plasticine hoofden zullen Courgette en zijn vrienden gegarandeerd veel harten
veroveren.

Plan je een vertoning van de film met de 3e graad? Dan tippen we je graag de Franse versie Ma vie de Courgette. Bij deze Franse versie is er naast de lesmap ook een pedagogische fiche beschikbaar voor gebruik in de lessen Frans!

WORKSHOP (Jekino)
Animatiefilms zijn leuk om te zien, maar ook om te maken. Je kan er alles mee tot leven wekken!
We verkennen de wonderlijke wereld van animatie en gaan aan de slag met allerhande materialen. Alledaagse gebruiksvoorwerpen, plasticine, popjes, zand, tekeningen of… jezelf. Hiermee vertel je jouw gekste verhalen.
Meer info & boekingen

Mijn naam is Courgette

Claude Barras - Frankrijk, 2016

Educatief:

LESMATERIAAL

Lesmappen van films uit het programma voor schooljaar 2017-2018 kan je niet gratis downloaden. Zie je deze film op één van onze locaties dan krijg je de lesmap bij reservatie van de film. Bekijk je de film op school dan kan je de lesmap van Mijn naam is Courgette aankopen door te mailen naar manon@jeugdfilm.be. Deze lesmap kost 15 euro.

Bekijk via deze link een preview van de lesmap.