Met je leerlingen naar de film!

2017-2018

Storm - letters van vuur

Dennis Bots - Nederland, 2017

Storm is de 12-jarige zoon van drukker Klaas Voeten, die in het grootste geheim ook verboden geschriften drukt. We zijn 1521 en de Inquisitie zwaait ongenadig de plak over Antwerpen. Ook Storms veilige leventje komt volledig op z’n kop te staan wanneer Klaas wordt betrapt. Vader wordt gearresteerd, en Storm wordt het middelpunt van een klopjacht op een verboden brief. Achtervolgd door soldaten krijgt hij hulp van Marieke, een weesmeisje dat in de ondergrondse tunnels onder de stad woont. In een race tegen de klok proberen ze samen Storms vader te redden van de brandstapel. Maar wie kunnen ze nog vertrouwen?

Storm speelt zich af in Antwerpen in de late Middeleeuwen (1521), toen de vrijheid van meningsuiting sterk onder druk stond. Dit leidde mede dankzij de opkomst van de boekdrukkunst tot grote veranderingen en een gevaarlijke strijd om de macht. Mensen waren voor het eerst in staat om hun ideeën massaal te verspreiden, vergelijkbaar met de opkomst van sociale media nu. De spannende historische jeugdthriller raakt thema’s die onverminderd actueel en relevant zijn.

Achter de film Storm – letters van vuur schuilt een indrukwekkende productie waarbij slim gebruik werd gemaakt van een aantal bestaande locaties in België, aangevuld met prachtig gereconstrueerde sets. Het levendig en fantasievol decor met veel aandacht voor detail zorgt voor een knappe reproductie van de stad Antwerpen tijdens de 16e eeuw, een stad schemerend tussen geestelijke duisternis en verlichting. Storm – letters van vuur biedt de kijkers een middeleeuws avontuur in combinatie met een boeiende geschiedenisles over de start van de Reformatie.

WORKSHOP (Jekino)
De actiescènes in de film Storm hebben geen geheimen meer voor jou!
Je ontdekt alle filmische truckjes, waarna je zelfbedachte acties filmt. Jouw klas verandert dus in een echte filmcrew met stunt- en cameramannen. Toon je avontuurlijkste kant en maak de spannendste scènes! En… ACTIE!

LEEFTIJD: 10 – 12 jaar
AANTAL DEELNEMERS:
max. 25 deelnemers per begeleider
DUUR van de workshop: 1 dagdeel (= max. 3 uren) per groep
Meer info & boekingen

Storm - letters van vuur

Dennis Bots - Nederland, 2017

Educatief:

LESMATERIAAL

Lesmappen van films uit het programma voor schooljaar 2017-2018 kan je niet gratis downloaden. Zie je deze film op één van onze locaties dan krijg je de lesmap bij reservatie van de film. Bekijk je de film op school dan kan je de lesmap van Storm – letters van vuur aankopen door te mailen naar manon@jeugdfilm.be. Deze lesmap kost 15 euro.

Bekijk via deze link een preview van de lesmap.