Met je leerlingen naar de film!

2017-2018

Hashtag

Adil El Arbi & Bilall Fallah - België, 2017

Kevin is de liefste en meest romantische jongen die Marie ooit leerde kennen. Al hebben ze elkaar nog nooit gezien, want Marie leerde Kevin kennen op het internet. Ze droomt al van hun toekomst samen, maar dan vraagt Kevin om foto’s van Marie… Is Kevin wel wie Marie denkt dat hij is?

Hashtag is een spannende film over de risico’s van sexting en het actuele thema van catfishing. We spreken over catfishing wanneer iemand op het internet liegt over zijn identiteit en doelbewust een vals profiel heeft aangemaakt. Dit meestal met de bedoeling om te verleiden in een context van onlinedating. Een fenomeen waarmee jongeren meer en meer geconfronteerd worden.

> Bekijk Hashtag in de klas via ons kortfilmkanaal!

Speciaal voor leerkrachten bundelen we sterke en pedagogisch interessante kortfilms op één onlineplatform. Dit inspirerend aanbod is laagdrempelig en afgestemd op een brede doelgroep. Je betaalt €4 per kortfilm en krijgt er bovendien een lesfiche bij. We vullen de reeks regelmatig aan, een update krijg je via onze nieuwsbrief. Met de keuze van kortfilms spelen we in op actuele en relevante thema’s die naadloos aansluiten op de leerdoelen en VOETen.

Hashtag

Adil El Arbi & Bilall Fallah - België, 2017

Educatief:

LESMATERIAAL

Via ons kortfilmkanaal krijg je toegang tot de lesfiche bij de film.